این جواهرات کارتیه که در نیمه اول قرن بیستم ساخته شده، در حراج نوامبر کریستیز نیز به فروش میرسد. گردن بند ۱۹۱۵ با الماس و یاقوت که ۳۳۰_۲۲۰هزار فرانک سوئیس تخمین زده میشود. گردنبند الماس از سال ۱۹۳۵ (۱.۳ میلیون _ ۹۰۰هزار فرانک)؛ یک سنجاق سینه آرت دکو در پلاتین با الماس و زمرد از سال ۱۹۳۰ (۲۰۰_۱۳۰هزار) و یک دستبند آرت دکو از سال ۱۹۲۵ با الماس و زمرد (۳۵۰_۲۶۰هزار) نه تنها با نام تجاری Cartier، بلکه از نظر منشأ متحد میشود.
همه این جواهرات متعلق به مجموعه خانواده ساسون بود. در دهه ۱۸۳۰، دیوید ساسون بغداد را ترک کرد، جایی که چندین نسل از اجدادش تاجران موفقی بودند و بهعنوان خزانهدار پاشاهای عثمانی خدمت میکردند، و در بمبئی ساکن شد و از آنجا شروع به فروش کالاهای مختلف از جمله پنبه، ادویه و ادویه کرد. مروارید، و در پایان قرن نوزدهم، با کمک فرزندانش، تجارت خانوادگی را افزایش داد و آن را به یک شرکت بینالمللی تبدیل کرد. یکی از پسرانش به نام پدرش دیوید به لندن نقل مکان کرد و قبلاً در آغاز قرن بیستم «دفتر مرکزی» خانواده در پایتخت بریتانیا قرار داشت، جایی که ساسونها موفق شدند وارد بالاترین حلقههای جامعه شوند، از جمله از طریق ازدواج با اعضای خانوادههای با نفوذ، که در میان آنها خانواده روچیلد بود.
طبق کاتالوگ کریستیز، این جواهرات در فروشگاه کارتیه لندن توسط پدربزرگ صاحب فعلی آنها خریداری شده است. نام مشخصی ذکر نشده است، اما مشخص است که یکی از صاحب نظران جواهر در این خانواده، فلورا ساسون، خواهرزاده گابی بود که در خانواده تاجر بغدادی حزکیل گابای و عزیزا ساسون، نوه همان دیوید ساسون ظاهر شد. . فلور با سلیمان ساسون، عموی بزرگش ازدواج کرد. خیلی دراماتیک به نظر میرسد، اما او فقط ۱۸ سال از او بزرگتر بود. به هر حال ساسونها راه جواهرسازان را به خوبی میدانستند.
شاید برای شما هم جالب باشید بدانید که دیوید ساسون یکی از سه سرمایهگذار اصلی در تأسیس بانک ایران و مؤسس بانک قاهره بود. خانواده ساسون همچنین سهم قابل توجهی در شرکت نفت برمه، شرکت نفت ترکیه، شرکت نفت عراق و شرکت نفت ایران و انگلیس داشتند. خانواده ساسون روزگاری در بوشهر زندگی کردهاند. روایتی میگوید او اولین واردکننده تریاک در ایران یا بهنوعی حمایتکننده کاشت تریاک در ایران است.