اجازه بدهید پیش از معرفی سریال «خون‌سرد» که در ژانر جنایی/ معمایی ساخته شده و این روزها توانسته مخاطبان بسیاری را به پلتفرم تازه نفس «فیلم نت» در نمایش خانگی بکشاند؛ گذری بر سابقه سریال‌های این ژانر داشته باشیم.

سن سریال سازی در ژانر جنایی/ پلیسی در ایران، هنوز به میانسالی نرسیده است. با این‌که در دهه هفتاد نمونه‌های جدی چون «آینه عبرت»، «مزد ترس» و البته «شلیک نهایی» که منبع الهام سریال‌های بسیاری پس از خود شد را به خاطر داریم. اما این دهه هشتاد بود که در آن به شکل ملموسی سریال‌های پلیسی، مطرح شده و رشد کردند. اتفاقی که توجه و استقبال بالایی را از سوی سازندگان آثار و مخاطبان، به همراه داشت. همین توجه‌ها و نیاز جامعه برای آگاهی بیشتر در کنار جذابیت‌های خاص این ژانر و اقبال مخاطبان باعث شد که در دهه بعد و تا زمان حال، این ساخت و پرداخت‌ها در عرصه سینما و سریال ادامه یابد.

سریال خون سرد

علاوه بر ابزار و ضرورت‌های معمول که برای ساخت یک اثر نمایشی لازم است؛ تامین امکانات پرهزینه و بعضاً نامتداول، گردآوردن یک گروه منعطف از بازیگران در همراهی با تیم بدلکاری و همچنین بسیاری محدودیت‌ها و ملاحظات اساسی و ناگزیر، از نکات حیاتی و دشوار این ژانر است. مواردی که پیچیدگی‌ها و چالش‌های ساخت یک مجموعه پلیسی/ جنایی را بیشتر از آن می‌کند که هر کارگردانی آنقدری سرش درد بگیرد که سراغ‌اش برود! آن هم وقتی مخاطب، با انواع کمدی و درام‌های پیش‌دستی احاطه شده و رقابت هم سخت است و هم گاهی نابرابر…

سریال-خون-سرد-امیرحسین-ترابی

آشنایی با «خون سرد»

«امیرحسین ترابی» که از سال 77 به عنوان دستیار کارگردان فعالیت خود را آغاز کرده و ساخت بیش از 13 فیلم کوتاه را در کارنامه خود دارد؛ در سال 1397 با اولین ساخته بلند سینمایی خود، فیلم سینمایی «هزارتو» با بازی شهاب حسینی، ساره بیات و پژمان جمشیدی نگاه‌ها را به سمت خود جلب کرد. او حالا و در آخرین اثر خود باز هم به سراغ موضوعی ملتهب رفته و این رزوها با سریال «خون ‌سرد» در ژانر جنایی/ پلیسی در شبکه نمایش خانگی حضور دارد. ترابی که در «هزارتو» به سراغ موضوع داغ آن زمان «کودک ربایی» رفته بود در «خون سرد» جسارت خود را تا پرداختن به موضوع سخت و حساسی چون «قتل‌های سریالی» با محوریت «آزار و تجاوز جنسی به زنان» پیش برده است.

او درباره فیلم نامه «خون سرد» می‌گوید: «ما یک گروه پنج نفره بودیم که بیش از یک سال برای نوشتن فیلمنامه زمان صرف کردیم. این سریال به دلیل ژانر جنایی/ معمایی نیاز به لوکیشن‌های مختلف بسیاری برای فیلم‌برداری داشت و ما برای تامین این تنوع مکانی از 200 لوکیشن مختلف با حضور 20 بازیگر در نقش‌های متفاوت استفاده کردیم.»

بازیگران خون سرد

نام بازیگران «خون سرد» به خودی خود وسوسه برانگیز است اما آن چه که می‌تواند به این وسوسه، صورت اطمینان و اعتماد ببخشد؛ وجود تجربه‌های موفق در کارنامه اکثر این چهره‌ها در سال‌های اخیر و به صورت مشخص در شبکه نمایش خانگی است.

امیر آقایی، شهرام حقیقت‌دوست، سارا بهرامی، لیندا کیانی، سارا رسول‌زاده، نیما شعبان نژاد، امیررضا دلاوری، فرخ نعمتی و نادر فلاح از بازیگران این سریال هستند.

خلاصه داستان خون‌سرد یا دکستر ایرانی؟

سرگرد امیرعلی طلوعی با بازی شهرام حقیقت دوست، در حال پیگیری یک پرونده باند قاچاقچیان اعضای بدن است که به اسم امیر شهسواری (امیررضا دلاوری) می‌رسد و از دوست و همکارش، دکتر کسری کیا با بازی امیر آقایی که پزشک در سازمان پزشکی قانونی است کمک می‌گیرد، اما این دکتر روشی بی‌رحمانه و البته خونسرد و خودسر، برای برخورد با جنایت‌کاران دارد…

شاید از همین چند خط مبهم، بتوان به شباهت‌هایی بین شخصیت دکتر کسری کیا و دکستر مورگان در سریال Dexter رسید ولی سنجش این شباهت و کیفیت آن، بستگی به نظر مخاطبانی دارد که هم دکستر آمریکایی را دیده باشند و هم این 18 قسمت از 26 قسمت «خون‌سرد» را که تا کنون در فیلم نت منتشر شده است.

اشاره به این نکته ضروت دارد که هر الهام‌برداری یا ایده‌گرفتنی، تقلید و کپی‌کاریِ صرف نیست؛ ضمن در نظر داشتن این مهم که هیچ مذمتی در ساخت یک کپیِ موقّر شخصی‌سازی شده و جذاب از یک اثر مطرح و موفق بین‌المللی وجود ندارد! به خصوص اگر قرار باشد آن را در کنار اثری با پردازشی ناقص و متلاشی و فاقد جاذبه هرچند با یک ایده کاملاً بکر؛ در مقام مقایسه گذاشت.

اگر شما هم «خون سرد» را دنبال می‌کنید، برای ما از آن بنویسید.

به اشتراک گذاری

دسته‌بندی: سینما, فرهنگ و هنربازدیدها: 10815
تاریخ انتشار:15 آبان, 1401

دیدگاه خود را بنویسید