همه ی ما خاطرات جالبی از دوران کودکی مان در مهمانی ها داریم؛ از قوانین ریز و درشتی که والدینمان ما را برای رعایت آن ها تشویق می‌کردند و البته نتایجی به همراه داشت که در بیشتر مواقع برایشان راضی کننده نبود. اما واقعاً مهمان خوب کیست؟ مهمان خواستنی و دوست داشتنی که میزبان و صاحبخانه هربار از دیدنش به وجد بیایند و از حضورش خوشحال شوند، چه ویژگی هایی دارد ؟ آداب معاشرت راهکارهایی ارائه می‌دهد که ما را محبوب دل میزبانمان کند .

آن تایم باشید

هنگامی که به مهمانی دعوت می‌شوید، مهم ترین کار بعد از پذیرش دعوت، به موقع رسیدن است. چه برای میان وعده دعوت شده باشید و چه برای ناهار و یا شام، در هر صورت پیام واضح است؛ نه دیر تر و نه زودتر، فقط به هنگام برسید. تصور کنید مهمانی را که برای عصر دعوت شده و نزدیک زمان شام به خانه ی میزبانش می رسد، چقدر می تواند صاحبخانه را دلخور و یا معذب کند.

یک هدیه کوچک برای میزبان

یک هدیه ی کوچک نشان از حسن سلیقه و البته محبت و توجه شما به میزبانتان است. یک دسته گل ظریف یا یک گلدان با گل های آپارتمانی، معمولا انتخاب خوبی است. البته شیرینی و شکلات هم می تواند گزینه های بعدی تان باشد.

کسب اجازه برای آوردن شخصی دیگر همراه خود

اگر ناچار هستید شخصی را که به صورت غیر منتظره‌ای به شما پیوسته با خود به مهمانی ببرید، حتما از قبل با میزبان هماهنگ کنیدو اگر زمان کافی نبود، قبل از حرکت به سمت منزل میزبانتان او را در جریان بگذارید؛ یک کسب اجازه ی محترمانه است.

می توانید رژیم غذایی خود را از قبل به میزبان اطلاع بدهید

اگر گیاه خوار هستید و یا بیماری خاصی دارید که ناچار به پیروی از رژیم غذایی خاصی هستید، از چند روز قبل به میزبانتان اطلاع دهید.البته توجه داشته باشید که میزبان و سایر مهمانان وظیفه ندارند از رژیم خاص و پیچیده ی شما پیروی کنند.

  برای آوردن حیوان خانگی از میزبان اجازه بگیرید

اگر حیوانی خانگی دارید که معمولا آن را به همراه خود می برید، از صاحبخانه پیش از پذیرش دعوت اجازه ی حضورش را بگیرید. البته منظور، حیوان خانگی کوچک و بی آزاری است که سایرین را نترساند یا معذب نکند .

به قوانین خانه میزبان احترام بگذارید

به سبک زندگی میزبانتان احترام بگذارید .قوانین خانه را درک کرده و از آن پیروی کنید. برای مثال کفش های شما هر قدر هم که تمیز و یا شیک و گران قیمت باشد، در صورت حساسیت میزبان باید قبل از ورود به داخل منزل، آن ها را در بیاورید.از دلایلی هم که می گویند کفش را بدون جوراب نپوشید، همین است.

با میزبان همراهی و همکاری کنید

حتماً این جمله را شنیده اید: فکر کنید منزل خودتان است .این جمله در تمام مهمانی هایی که حضور دارید ، بزرگترین و مهم ترین اصل است. این عبارت یعنی راحت باشید، معذب بودن شما میزبانتان را هم آزرده خاطر می کند .یعنی همان قدر که در منزل خودتان نسبت به وسایل و آکسسوار خانه و نظافت آن ها حساسیت دارید، در منزل میزبان هم همین توجه و دقت را لحاظ کنید. یعنی در حد رضایت و امکانی که میزبان به شما می دهد، در پذیرایی و انجام کارهای مهمانی با او همراهی و همکاری کنید .

برای ورود به قسمت های مختلف خانه اجازه بگیرید

به میزبانتان فضای کافی بدهید تا احساس آرامش کند. برای مثال وقتی که سرگرم فرزندش است یا در قفسه ها به دنبال ظرفی می گردد، تنهایش بگذارید. به هیچ عنوان پیش از سرو غذا بدون اطمینان از رضایت میزبانتان وارد آشپزخانه نشوید. ورود شما به هر کدام از اتاق ها هم منوط به اجازه از صاحبخانه است.

مراقب شیطنت کودکانتان در مهمانی باشید

اگر میزبانتان یا سایر مهمانان فرزند خردسالی ندارند که همبازی کودک شما باشند، یا اگر از قبل اطلاع دارید که مهمانی فقط و فقط برای بزرگ ترهاست، کودکتان را همراه خود نبرید. در صورتی که به هر دلیلی با فرزند خردسالتان در مهمانی شرکت می کنید، از او غافل نشوید. خرابکاری هایی که شیطنت فرزندتان ممکن است به بار بیاورد، هم شما و هم صاحبخانه را معذب می‌کند.

نکات مربوط به میز غذا

هنگامی که به میز غذا دعوت می‌شوید، با سپاس و لبخند همراه شوید و صاحبخانه را ناچار نکنید که دعوتش را دوباره و چندباره تکرار کند. قبل از این که پشت میز بنشینید به میزبانتان پیشنهاد دهید که در، آوردن وسایل میز غذا کمکش کنید. البته بیش از حد هم اصرار نکنید، شاید میزبانتان دوست نداشته باشد آشپزخانه ریخت و پاش شده اش را ببینید .

ویژگی-های-مهمان-خوب

در پایان غذا از میزبان برای زحمت پخت غذا و سرو آن سپاسگزاری کنید.زمانی که اطمینان حاصل کردید که دیگران هم غذایشان را تمام کرده اند، بشقاب غذای خود را بردارید و صندلی تان را به داخل میز برگردانید و در صورت همراهی میزبان با شما، آن را به آشپزخانه ببرید. لازم نیست تمام جزئیات میز را تمیز کنید، فقط همراهی و توجه شما در کمک به میزبانتان کافی است .

هرگز با فاصله ی کوتاهی بعد از صرف غذا آهنگ رفتن سر ندهید .دست کم زمانی ۴۵ دقیقه ای برای گپ و گفت بگذارید. در نظر داشته باشید، بعد از صرف غذا تازه زمانی است که میزبان با خیال آسوده می تواند از حضور و معاشرت مهمانانش لذت ببرد.

خوش مشرب باشید ولی نه به هر قیمتی

برای مهمان خوش مشرب بودن نیازی به شوخی های تند و زیاد از حدنیست، خواندن پیام های گوشی تلفن همراه هم برای جمع های بزرگ و نه چندان صمیمی کار پسندیده‌ای نیست . هرمیزبانی دوست دارد مراسم مهمانی اش باعث انبساط خاطر خود و مهمانانش باشد، پس بهتر است بحث درباره ی مسائل سیاسی و آسیب‌ها و … را به کلی فراموش کنید.

سر صحبت را باز کنید

هنگامی که احساس کردید سکوت بیش از حد ادامه دار شده و یا فضا سنگین است،سر صحبت را باز کنید . می توانید از اطرافتان الهام بگیرید؛ برای مثال از تابلوهای روی دیوار یا چیدمان خانه بگویید. اگر گل و گیاهی درخانه می بینید، درباره نگهداری اش سوال کنید و یا نمونه‌هایی از این دست.

تعارفات زیاد خسته کننده است

خداحافظی را کوتاه کنید؛ یک سپاس گزاری صمیمانه و یک وقت به خیر کافی است. تعارفات زیاد می‌تواند میزبانتان را که زمان زیادی صرف مهیا کردن مهمانی کرده، خسته و کلافه می‌کند.

و در نهایت تشکر از میزبان

فردای روز مهمانی در ساعات بعد از ظهر تماس بگیریدو از میزبانتان برای زحمات و پذیرایی اش سپاس گزاری کنید. ارسال پیام کوتاه شیوه ی مناسبی برای این کار نیست. اگر تصمیم دارید میزبانتان را به منزلتان دعوت کنید، همان فردای روز مهمانی او، این کار را انجام ندهید، اجازه بدهید، چهار یا پنج روز بگذرد و طی تماسی جداگانه این کار را انجام دهید .

به اشتراک گذاری

دسته‌بندی: آداب معاشرتبرچسب‌ها: , بازدیدها: 917
تاریخ انتشار:10 آذر, 1401

دیدگاه خود را بنویسید

چهار × 5 =